Bekijk alle assessments of kies direct een van de top-5 assesments

Assesments voor bedrijven die het beste uit hun mensen willen halen om samen beter te presteren

FOCUS Leren & Ontwikkelen biedt organisaties een uitgebreid pakket online assessments aan die op elk moment in de HR-cyclus in te zetten zijn. Dus bij

 • werving & selectie;
 • inwerken en presenteren in de huidige functie;
 • (dreigend) verzuim;
 • loopbaanvragen en –ontwikkeling;
 • doorgroeien naar een managementfunctie;
 • leiderschapsontwikkeling;
 • teamontwikkeling en –prestatie; en
 • bij uitstroom.

Wij leveren bijvoorbeeld assessments als aanvullende dienst bij het plaatsen van de juiste mens op de juiste plek. Op basis van een CV kan iemand geschikt lijken voor een functie en neemt u hem aan, maar blijkt dan in de praktijk dat hij toch niet helemaal past binnen de functie of de organisatie. Door direct na het schiften van de sollicitaties de kandidaten die u mogelijk op gesprek wilt uitnodigen ons online selectieassessment te laten doen, bespaart u enorm veel tijd met het voeren van gesprekken. U houdt 3 of 4 kandidaten over die écht veelbelovend zijn, en daar voert u het gesprek mee.

Na een positief gesprek kunt u de kandidaat nog een drijfverenassessment of een potentieel-assessment laten doen, waardoor niet alleen duidelijk wordt of de kandidaat beschikt over de juiste competenties voor de functie, maar ook of hij ook past binnen de organisatie, wat zijn ontwikkelpunten zijn en wat zijn groeipotentieel is. Zo leveren onze assessments een sterke match op.

En is de kandidaat eenmaal geplaatst, dan biedt FL&O de medewerker en diens leidinggevende met de Develop en het Persoonlijk Resultatenplan (PReP) de basis voor een uitstekend inwerkprogramma waarmee de onboarding vlekkeloos verloopt.

Maar we doen meer. Zo hebben we ook assessments voor het beoordelen en verbeteren van het functioneren in de huidige functie of het inschatten van potentieel voor leidinggeven. En om overzicht te houden en te sturen op de ontwikkeling en effectieve inzet van medewerkers, kunt u gebruik maken van een speciaal dashboard.

Op deze pagina vindt u onze top 5 assessments.

activerende teamcoaching

Met deze scan bepaalt u de effectiviteit van uw team op 8 domeinen en 24 thema’s (3 thema’s per domein).

U ziet meteen waar de kracht van het team zit en kunt bepalen hoe u versterkt wat goed gaat en op welke thema’s u zou kunnen verbeteren.

Eenvoudig en krachtig!

Mensen komen tot optimale prestaties wanneer hun drijfveren aansluiten bij de functie en de organisatie. Met de Drijfverenscan krijgt u inzicht in de drijfveren die sturing geven aan uw eigen gedrag en het gedrag van uw collega’s en/of medewerkers.

De Drijfverenscan bestaat uit drie onderdelen:

 • Jouw persoonlijke drijfveren
 • De teamdrijfveren, zoals jij die ervaart.
 • Een Verdieping met meer informatie over Sprial Dynamics.

Diepgaand inzicht in de persoonlijkheid van de deelnemer

De Big Five geeft een volledig beeld van de persoonlijkheid van de deelnemer, en geeft specifiek inzicht in grondhouding, werkhouding en interactiestijl. Het is gebaseerd op het wereldwijd gevalideerde Big Five Model.

Management Development

De enige manier om effectief leiding te geven is om de professionals die je aanstuurt optimaal in te zetten en te ontwikkelen in hun functie en in de samenwerking met collega’s en (interne) klanten en leveranciers, zodat je de gewenste en benodigde resultaten behaalt. Daarbij moet je bij iedereen op de juiste knoppen weten te drukken. In hoeverre je succesvol bent als resultaatgericht coachend leidinggevende, ontdek je met dit 360-graden assessment. Lekker confronterend, zeer leerzaam.