[stack_breadcrumbs]

De Spiral Dynamics drijfverenscan geeft inzicht in drijfveren, (kern-) waarden en de onderlinge verhoudingen tussen de individuen in een team. Het is daarmee een uitstekend instrument om je team een ‘boost’ te geven.

Hij is gebaseerd op het werk van de Amerikaan Clare W. Graves, hoogleraar in de psychologie. Chris Cowan en Don Beck hebben zijn werk verder verdiept onder de naam Spiral Dynamics.

Spiral Dynamics beschrijft acht niveaus van toenemende complexiteit.

Beige – Overleven: Het eerste en laagste bewustzijnsniveau is de beige meme. Dit is het niveau van de troep, gericht op overleven.

Paars – Geborgenheid: Dit is het niveau van de stam, de hechte sociale eenheid waar de persoon onlosmakelijk mee verbonden is en zich desnoods voor opoffert.

Rood – Macht: Dit is het niveau van de feodale rijken, met een hiërarchische machtsstructuur. Personen zijn hierin onderdelen van een machine die gemanipuleerd kan worden door de machtshebber.

Blauw – Orde: Dit is het niveau van de conventionele samenleving. Goed en fout zijn hier vaststaand. Waarheid is hier voorgegeven door de conventies en tradities

Oranje – Succes: Dit is bij uitstek het niveau van de individualistische, kapitalistische samenleving. Waarheid wordt gevonden door logische redenaties en empirisch onderzoek, waarna de juiste conclusie overblijft.

Groen – Gemeenschap: Groen is het niveau van het relativisme: je kan het zo zien, maar je kan het ook anders zien, en zo heeft iedereen zijn eigen waarheid.

Geel – Synergie: Op dit niveau heeft relativisme plaats gemaakt voor systeemdenken: het besef dat alles onderling verbonden is, en dat de mens hier een actieve rol in speelt.

Turquoise – Holistisch: Het hoogste niveau is holistisch. De wereld wordt gezien als een interactief, onderling systeem.

Ga aan de slag met je team en benut de drijfveren en (kern-) waarden van de individuele teamleden om samen succesvoller te zijn.

(Team) Ontwikkelinstrument – Drijfverenscan

79,95

Weet wat teams en individuele managers en medewerkers beweegt en welke rol ze spelen binnen het team

De Spiral Dynamics drijfverenscan bestaat uit twee blokken:

 • Jouw persoonlijke drijfveren
 • De teamdrijfveren, zoals jij die ervaart

Het blok persoonlijke drijfveren meet wat je energie geeft dan wel kost. Zo krijg je inzicht in hoe drijfveren je denken en handelen beïnvloeden.

Het blok teamdrijfveren meet welke drijfveren jij momenteel ervaart in jouw team en welke veranderingen je wenst voor je team. Met deze ‘gewenste’ drijfveren is jouw team, naar je eigen inzicht, beter afgestemd op wat nodig is.

Vervolgens tref je een schema aan waarin je persoonlijke en teamdrijfveren aantreft. Het betreft de persoonlijke scores in één overzicht.

De rapportage bevat ook een Verdieping, waarin je meer leest over de drijfveren.

 

 • Beschrijving

  Product Description

  • Ontwikkelinstrument voor individuen en teams
  • Spiral Dynamics
  • Inzicht in jouw persoonlijke drijfveren
  • Inzicht in de teamdrijfveren, zoals jij die ervaart
  • Geïntegreerd overzicht van individuele uitkomsten
 • Beoordelingen (0)

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.