Intervisie training en begeleiding

Leren kan op verschillende manieren. Zelf dingen uitvogelen, afkijken bij een collega, meelopen met een ervaren kracht, werken onder begeleiding van een supervisor, goede gesprekken te voeren met je eigen leidinggevende, intervisie doen met collega’s, individuele coaching, of het volgen van training. En bij training kunnen tal van werkvormen worden ingezet.

Het directe resultaat is dat medewerkers zich ontwikkelen doordat ze hun palet aan vaardigheden uitbreiden, meer vanuit persoonlijke kracht leren functioneren, en hun visie op hun bijdrage aan de organisatie versterken. Het indirecte resultaat is dat we leren van de interactie met elkaar, waardoor we elkaar op de werkvloer sneller vinden. En daarmee stimuleren we een bedrijfscultuur waarin beter wordt samengewerkt.

Bij intervisie werk je samen met collega’s of vakgenoten aan de ontwikkeling van (nieuwe) zienswijzen, vaardigheden, het gebruik van instrumenten.

Onze trainingen hebben niet alleen als doel dat je nieuwe inzichten vertaalt in nieuwe gedragspatronen, maar ook dat je dit doet in de wetenschap dat jouw collega’s daar ook mee bezig zijn. Hierdoor behaal je een ander, organischer en duurzamer, resultaat !

Instructietraining voor Intervisoren

Het kan interessant zijn om binnen de eigen organisatie een aantal professionals op te leiden tot intervisiebegeleider.

Door uw eigen intervisoren te hebben – professionals die intervisie organiseren en begeleiden – verhoogt u het zelfsturend en zelf-ontwikkelend vermogen van uw medewerkers. U benut het potentieel binnen uw organisatie beter en oefent op positieve wijze invloed uit op de betrokkenheid van medewerkers en de resultaten.

De trainers van FL&O – zelf ervaren intervisiebegeleiders – verzorgen korte, praktijkgerichte inwerktrajecten waarin medewerkers worden opgeleid tot interne intervisiebegeleiders.

Intervisorentraining

Intervisie Proeverij

Wilt u ontdekken wat intervisie precies is? Wilt u op actieve wijze kennismaken met verschillende intervisiemethoden? Wil u met uw collega’s of team intervisie gaan doen?

Dan is een Proeverij een mooie (hernieuwde) kennismaking met intervisie.

Tijdens deze workshop (van 4 of 6 uur) uur bespreken we de ins en outs van intervisie en oefenen we met 3 verschillende intervidiemethoden.

Begeleide intervisie voor leidinggevenden

Samen met leidinggevenden uit andere organisaties reflecteren op jouw casuistiek? Meld je dan aan voor een intervisiegroep.

leidinggeven

Begeleide intervisie voor HR professionals

Samen met HR managers of businesspartners uit andere organisaties reflecteren op jouw casuistiek? Meld je dan aan voor een intervisiegroep.

Bekijk ook onze andere trainingen

Andere begeleiding

Heeft u behoefte aan een andere training of andere begeleiding van uw management? Neem contact met ons op. Wij helpen graag met het aanbrengen van focus en leveren de begeleiding waar uw mensen verder mee komen.