Beleid formuleren rondom intervisie

Intervisie

Wij ondersteunen organisaties met het vormgeven en implementeren van intervisie. Wij helpen met het vormgeven van beleid rondom intervisie en de introductie van intervisietrajecten, leiden interne intervisoren op, en acteren als extern begeleider van intervisiegroepen.

Waarom intervisie?

Veel professionals zijn geneigd om individualistisch te werk te gaan. Ze worden hier vaak door de aard van het werk ook toe gedwongen. Hiermee gaan ze echter voorbij aan een belangrijk aspect van professioneel werken: advies inwinnen bij anderen, checken of je ideeën over een bepaalde situatie kloppen, checken of je de juiste analyse hebt gemaakt, checken of je wel de goede werkwijze gekozen hebt, en nieuwe ideeën en inspiratie opdoen.

Intervisie biedt een laagdrempelige mogelijkheid om bewust aandacht te besteden aan dilemma’s die professionals tegenkomen in hun werk.

Door intervisie te doen met vakgenoten en collega’s leer je je eigen ideeën en werkwijzen en dilemma’s te verwoorden en te delen en kun je nieuwe ideeën opdoen. Ook leer je om emoties te bespreken en in context te plaatsen. Hierdoor ontwikkel je nieuwe inzichten en zienswijzen, waardoor je Arena groter wordt: je kunt en wilt meer informatie over jezelf delen, en vraagt anderen vaker om feedback. Met andere woorden, je professionaliteit en persoonlijke weerbaarheid nemen toe.

Beleid formuleren rondom intervisie

Begeleide intervisie

Interne intervisiebegeleiders opleiden

U bent als HR manager of HRD adviseur gevraagd om beleid rondom intervisie te formuleren, intervisie te implementeren in de organisatie, of een intervisietraject te gaan organiseren. Onze intervisieconsultants zijn ervaren organisatieadviseurs die u helpen om dit soort projecten handen en voeten te geven en ervoor te zorgen dat ze een succes worden.

Het is prettig om te werken met een externe intervisiebegeleider als je intervisie doet. Kun jij je lekker concentreren op de inhoud, en zorgt de intervisiebegeleider dat het proces goed verloopt en de casuistiek echt goed wordt behandeld met een passende intervisievorm.
FOCUS Leren & Ontwikkelen levert ervaren intervisiebegeleiders om juist dát te doen.

Het kan interessant zijn om binnen de eigen organisatie een aantal professionals op te leiden tot intervisiebegeleider. Hiermee laat u collega’s door collega’s begeleiden.
FL&O verzorgt korte inwerktrajecten waarin medewerkers worden opgeleid om intervisie te gaan organiseren en begeleiden voor de eigen collega’s.

“De Intervisie Schatkist bevalt erg goed. Het is leuk om dit toe te passen binnen de zorg waar men niet bekend is met intervisie en reflectie op eigen handelen.”

Nadia Laili, Korian