[stack_breadcrumbs]

Intervisie

Wij ondersteunen organisaties met het vormgeven en implementeren van intervisie. Wij helpen met het vormgeven van beleid rondom intervisie en de introductie van intervisietrajecten, leiden interne intervisoren op, en acteren als extern begeleider van intervisiegroepen.

Waarom intervisie?

Veel professionals zijn geneigd om individualistisch te werk te gaan. Ze worden hier vaak door de aard van het werk ook toe gedwongen. Hiermee gaan ze echter voorbij aan een belangrijk aspect van professioneel werken: advies inwinnen bij anderen, checken of je ideeën over een bepaalde situatie kloppen, checken of je de juiste analyse hebt gemaakt, checken of je wel de goede werkwijze gekozen hebt, en nieuwe ideeën en inspiratie opdoen.

Intervisie biedt een laagdrempelige mogelijkheid om bewust aandacht te besteden aan dilemma’s die professionals tegenkomen in hun werk.

Door intervisie te doen met vakgenoten en collega’s leer je je eigen ideeën en werkwijzen en dilemma’s te verwoorden en te delen en kun je nieuwe ideeën opdoen. Ook leer je om emoties te bespreken en in context te plaatsen. Hierdoor ontwikkel je nieuwe inzichten en zienswijzen, waardoor je Arena groter wordt: je kunt en wilt meer informatie over jezelf delen, en vraagt anderen vaker om feedback. Met andere woorden, je professionaliteit en persoonlijke weerbaarheid nemen toe.

[stack_cards icon=””]

Beleid formuleren rondom intervisie

U bent als HR manager of HRD adviseur gevraagd om beleid rondom intervisie te formuleren, intervisie te implementeren in de organisatie, of een intervisietraject te gaan organiseren. Onze intervisieconsultants zijn ervaren organisatieadviseurs die u helpen om dit soort projecten handen en voeten te geven en ervoor te zorgen dat ze een succes worden.

[/stack_cards]

Intervisoren training
[stack_cards icon=””]

Begeleide intervisie

Het is prettig om te werken met een externe intervisiebegeleider als je intervisie doet. Kun jij je lekker concentreren op de inhoud, en zorgt de intervisiebegeleider dat het proces goed verloopt en de casuistiek echt goed wordt behandeld met een passende intervisievorm.

FOCUS Leren & Ontwikkelen levert ervaren intervisiebegeleiders om juist dát te doen.

[/stack_cards]

[stack_cards icon=””]

Interne intervisiebegeleiders opleiden

Het kan interessant zijn om binnen de eigen organisatie een aantal professionals op te leiden tot intervisiebegeleider. Hiermee laat u collega’s door collega’s begeleiden.

FL&O verzorgt korte inwerktrajecten waarin medewerkers worden opgeleid om intervisie te gaan organiseren en begeleiden voor de eigen collega’s.

[/stack_cards]

[stack_cards icon=””]

Traject met open inschrijving: begeleide intervisie voor Leidinggevenden

U bent als ervaren leidinggevende betrokken bij een verandertraject binnen uw organisatie. U is bijvoorbeeld gevraagd om mee te denken over de richting en inrichting van de organisatie terwijl de winkel gewoon open is. En u merkt dat u niet goed prioriteiten kunt stellen, dat het toch niet zo gemakkelijk is om uw mensen mee te krijgen, of dat de inrichting van de processen moeizamer gaat dan verwacht.

Worstelt u ook met dit soort dilemma’s? Ga hier dan mee aan de slag met andere ervaren leidinggevenden.

FL&O organiseert begeleide intervisie voor leidinggevenden. Groepen starten wanneer er voldoende aanmeldingen zijn.

[/stack_cards]

[stack_cards icon=””]

Traject met open inschrijving: begeleide intervisie voor HR professionals

Als HR professional werkt u op het snijvlak van performance en organisatiecultuur. U bent bezig om het beste uit uzelf en uw organisatie te halen. Uw doel is om de organisatie vitaal en wendbaar te houden. In uw werk loopt u regelmatig tegen dilemma’s aan.

FL&O organiseert begeleide intervisie voor HR professionals zodat ze over hun dilemma’s kunnen sparren met gelijkgestemde collega’s. Groepen starten wanneer er voldoende aanmeldingen zijn.

[/stack_cards]

Lees de ervaringen van deze managers:

[stack_testimonial pppage=”3″ filter=”intervisie”]