Intervisie


Intervisie

Wij ondersteunen organisaties met het vormgeven en implementeren van intervisie. Wij helpen met het vormgeven van beleid rondom intervisie en de introductie van intervisietrajecten, leiden interne intervisoren op, en acteren als extern begeleider van intervisiegroepen.

Waarom intervisie?

Veel professionals zijn geneigd om individualistisch te werk te gaan. Ze worden hier vaak door de aard van het werk ook toe gedwongen. Hiermee gaan ze echter voorbij aan een belangrijk aspect van professioneel werken: advies inwinnen bij anderen, checken of je ideeën over een bepaalde situatie kloppen, checken of je de juiste analyse hebt gemaakt, checken of je wel de goede werkwijze gekozen hebt, en nieuwe ideeën en inspiratie opdoen.

Intervisie biedt een laagdrempelige mogelijkheid om bewust aandacht te besteden aan dilemma’s die professionals tegenkomen in hun werk.

Door intervisie te doen met vakgenoten en collega’s leer je je eigen ideeën en werkwijzen en dilemma’s te verwoorden en te delen en kun je nieuwe ideeën opdoen. Ook leer je om emoties te bespreken en in context te plaatsen. Hierdoor ontwikkel je nieuwe inzichten en zienswijzen, waardoor je Arena groter wordt: je kunt en wilt meer informatie over jezelf delen, en vraagt anderen vaker om feedback. Met andere woorden, je professionaliteit en persoonlijke weerbaarheid nemen toe.

Beleid formuleren rondom intervisie

U bent als HR manager of HRD adviseur gevraagd om beleid rondom intervisie te formuleren, intervisie te implementeren in de organisatie, of een intervisietraject te gaan organiseren. Onze intervisieconsultants zijn ervaren organisatieadviseurs die u helpen om dit soort projecten handen en voeten te geven en ervoor te zorgen dat ze een succes worden.

Begeleide intervisie

Het is prettig om te werken met een externe intervisiebegeleider als je intervisie doet. Kun jij je lekker concentreren op de inhoud, en zorgt de intervisiebegeleider dat het proces goed verloopt en de casuistiek echt goed wordt behandeld met een passende intervisievorm.

FOCUS Leren & Ontwikkelen levert ervaren intervisiebegeleiders om juist dát te doen.

Interne intervisiebegeleiders opleiden

Het kan interessant zijn om binnen de eigen organisatie een aantal professionals op te leiden tot intervisiebegeleider. Hiermee laat u collega’s door collega’s begeleiden.

FL&O verzorgt korte inwerktrajecten waarin medewerkers worden opgeleid om intervisie te gaan organiseren en begeleiden voor de eigen collega’s.

Traject met open inschrijving: begeleide intervisie voor Leidinggevenden

U bent als ervaren leidinggevende betrokken bij een verandertraject binnen uw organisatie. U is bijvoorbeeld gevraagd om mee te denken over de richting en inrichting van de organisatie terwijl de winkel gewoon open is. En u merkt dat u niet goed prioriteiten kunt stellen, dat het toch niet zo gemakkelijk is om uw mensen mee te krijgen, of dat de inrichting van de processen moeizamer gaat dan verwacht.

Worstelt u ook met dit soort dilemma’s? Ga hier dan mee aan de slag met andere ervaren leidinggevenden.

FL&O organiseert begeleide intervisie voor leidinggevenden. Groepen starten wanneer er voldoende aanmeldingen zijn.

Traject met open inschrijving: begeleide intervisie voor HR professionals

Als HR professional werkt u op het snijvlak van performance en organisatiecultuur. U bent bezig om het beste uit uzelf en uw organisatie te halen. Uw doel is om de organisatie vitaal en wendbaar te houden. In uw werk loopt u regelmatig tegen dilemma’s aan.

FL&O organiseert begeleide intervisie voor HR professionals zodat ze over hun dilemma’s kunnen sparren met gelijkgestemde collega’s. Groepen starten wanneer er voldoende aanmeldingen zijn.

Lees de ervaringen van deze managers:

  • Intervisie Gerrit Zijlmans, projectmanager CBS (juni 2013): "Willem en ik hebben met veel plezier samengewerkt aan het voorbereiden van een bijeenkomst om intervisie en collegiale consultatie te presenteren aan een aantal collega's van mij op het CBS. Willem heeft de materie vervolgens kundig en effectief gepresenteerd met een collega... in een interactieve werkvorm. Behalve voor de inhoud toonde Willem ook veel begrip voor de organisatie, hetgeen de bijeenkomst tot een succes heeft gemaakt. Dat bleek wel uit de positieve reacties. Ik hoop en verwacht dat we hier nog een vervolg aan kunnen geven." Dit vervolg is er inmiddels, want sinds oktober 2013 leiden wij projectmanagers van het CBS op tot intervisiebegeleider.”
    Gerrit Zijlmans – CBS
    Projectmanager