[stack_breadcrumbs]

Teamontwikkeling – focus op krachtige teams

FOCUS Leren & Ontwikkelen ondersteunt teams om prettiger, effectiever en vanuit kracht te werken.

Bij teamontwikkeling gaan we uit van de resultaten die het team wil en moet bereiken. Hierbij hanteren we een integrale benadering, gaan we op meerdere niveaus te werk, gaan we uit van de kracht van de individuele teamleden en focussen we op borging. Hierdoor ontstaan diepere verbindingen die gestoeld zijn op vertrouwen, talenten en ambities. Wij streven naar duurzame teamontwikkeling.

activerende teamcoaching

Wie kunnen we helpen?

FL&O coacht allerlei “soorten” teams, zoals hr-teams, projectteams, managementteams, directieteams, OR teams, maar ook afdelingen en divisies. Het gaat om de ambitie om samen verder te willen komen.

Wat levert teamontwikkeling op?

Bij teamontwikkeling leren we groepen mensen als team te functioneren en ook op die wijze met elkaar te communiceren en samen te werken.

  • We zoeken de sterke en eventuele zwakke plekken van het team op en vergroten het vertrouwen in elkaar. Hierbij kunnen we onder meer ‘De Elf Elementen van een Krachtig Team‘ en onze versie van de piramide van Lencioni inzetten.
  • Ieder lid krijgt inzicht in zijn of haar specifieke rol in het team en leert deze effectief te vervullen, onder andere met behulp van een Persoonlijke Resultatenplan (PReP).
  • De teamleden leren elkaar constructief aan te spreken op gedrag en prestaties
  • Het team gaat op een projectmatig(er) werken met behulp van een Team Resultatenplan (TReP).

Het resultaat is dat er effectiever, efficiënter en met meer plezier wordt gewerkt. Dit heeft een positief effect op de resultaten en de klanttevredenheid.

Wie hebben we onlangs begeleid?

CBS 

Ontwikkeltraject voor een stafafdeling met meerdere groepsbijeenkomsten en een action learning programma om de werktevredenheid te bevorderen, de samenwerking te verbeteren en een betere bijdrage te leveren aan de organisatie.

SAB Flexcentre 

Gezamenlijke training van de front- en de backoffice over klantgerichtheid, samenwerken en timemanagement in relatie tot de organisatiedoelen.

De Kloosterboer Groep

Een meerjarig MD programma om de middenmanagement beter met elkaar samen te laten werken om organisatiedoelen te realiseren.

Onze kracht

Het ontwikkelen en verzorgen van effectieve trajecten om teams vanuit wederzijdse verbondenheid te laten functioneren, dat is waar wij goed in zijn. Graag doen wij dit ook voor en met u. Omdat uw team zijn eigen specifieke wensen en behoeften heeft, stemmen we onze inspanningen en instrumenten hier op af.

Met welk team wilt u aan de slag?

Lees de ervaringen van deze managers:

Zet nu de eerste stap

Doe de inspriratiesessie 'Het Krachtige Team'

Wilt u ontdekken hoe u meer uit uw team kunt halen?

Bestel dan de inspiratiesessie ‘Het Krachtige Team’ en ontdek samen hoe u sterker kunt maken wat al goed gaat en beter kunt maken wat aandacht behoeft.

Een gegarandeerde boost voor uw team!

Aandacht voor management en leiderschap

Speciale vierdaagse training

Lees meer over onze leiderschapstrainingen