Welke specialist die zich bezighoudt met leren en ontwikkelen heeft u nodig?

HRD is de specialisatie binnen HRM die zich richt op het borgen van leren in de organisatie met als doel medewerkers de mogelijkheid te bieden om zich te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de continuïteit van de organisatie.

HRD is ervoor om oplossingen te bieden die zowel de ontwikkeling van het personeelsbestand als het effectief benutten van het aanwezige potentieel van het personeelsbestand stimuleren. Bij instroom, doorstroom en uitstroom.

HRD moet ten dienste staan aan het verbeteren van de prestatie (performance) van individuele medewerkers en de organisatie door te focussen op het afstemmen van de bedrijfsstrategie met zowel het trainings- en ontwikkelingsbeleid als individuele passies, vaardigheden en talenten. 

De professionals die zich bezighouden met leren en ontwikkelen kennen een aantal verschijningsvormen. De meest bekende zijn:

De coördinator en de functionaris hebben vaak een operationele rol, terwijl de adviseurs en consultants een tactische en strategische rol vervullen, en de manager vaak een team HRD specialisten aanstuurt en budgetverantwoordelijk is. Houd hier rekening mee als u een HRD specialist inzet.

Vragen? Sparren?

Neem contact met mij op via 06 1619 7002. Ik help graag met het aanbrengen van focus.

 

Met hartelijke groet,

Willem Ezerman