Ik werk graag met het beeld van het systeem. Binnen systemen gelden drie basiswetten, en vindt er interactie en dynamiek plaats omdat de ene actie invloed heeft op de andere, en spelen je eigen managementvaardigheden en talenten ook een belangrijke rol. Als manager dien je je hier bewust van te zijn – en er in positieve zin gebruik van te maken.

Strategisch handelen betekent onder meer dat je je bewust bent van het belang dat je primair dient met een beslissing die je neemt. Er spelen belangen een verschillende ‘plekken’ in de organisatie, en jouw beslissing heeft niet alleen impact op de ‘plek’ waarvoor je hem neemt, maar – vaak onbedoeld – ook op andere.

Denk de komende week na als je op het punt staat om een besluit te nemen, wiens belang je primair wilt dienen: dat van je team, dat van je sector, dat van je divisie, dat van je MT of dat van de organisatie. Ga dan na welke ‘plekken’ ook te maken krijgen met het effect van je beslissing en of dit een gewenst of een ongewenst effect is.

Als leestip raad ik je het boek systemisch leiderschap van Bas de Kruyff aan. Hierin worden de drie basiswetten kort toegelicht en legt Bas uit wat de essentiële principes zijn waarmee je als leider het organisatiesysteem goed laat functioneren.

Ook aan de slag met effectief leidinggeven, binnen je team, je MT of je organisatie? Neem contact op. Ik help je graag met het aanbrengen van focus.

Met hartelijke groet,

Willem

 

Drs. W. Ezerman

Sr. beleidsadviseur HRD / performance coach